Акції найбільшого банку Європи обвалилися після публікації досьє FinCEN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції найбільшого банку Європи обвалилися після публікації досьє FinCEN

Фондовий ринок
1659
За підсумками торгів у Гонконзі в понеділок акції найбільшого в Європі британського банку HSBC впали на 5,3%, до 29,3 гонконгського долара за акцію ($3,78), а після завершення торгів у Лондоні вартість цінних паперів зменшилася на 5,26%.
Обвал, що стався на тлі публікації розслідування про відмивання грошей світовими фінансовими інститутами, довів вартість акцій компанії до мінімального за 25 років рівня – востаннє акція компанії в Гонконзі коштувала $3,78 в травні 1995 року.
Розслідування, опубліковане BuzzFeed News, міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ) і партнерськими ЗМІ, грунтувалося на звітності фінустанов, поданій в підрозділ Міністерства фінансів США з боротьби з фінансовими злочинами (FinCEN). Інформація, що міститься в понад 2,1 тис. звітів, свідчила про транзакції на суму понад $2 трлн в період з 1999 до 2017 року.
“Західні банки могли заблокувати практично будь-яку з них, але в більшості випадків вони зберегли гроші, продовжуючи отримувати відсотки”, – наголошується в матеріалі BuzzFeed. Крім HSBC, можливість відмивати гроші своїм клієнтам надавали Deutsche Bank, JP Morgan, Barclays та інші фінустанови.
Зі свого боку, в HSBC повідомили, що вся представлена в розслідуванні інформація “має історичний характер” і передує зробленому в 2017 році висновку Мін’юсту США про те, що банк виконав свої зобов’язання.
Однак крім журналістського розслідування на вартість акцій компанії впливає ризик можливого визнання Китаєм HSBC “ненадійною організацією”, розповів директор Redburn з банківських досліджень в Європі Фахед Кунвар The Wall Street Journal. У разі присвоєння статусу “ненадійних” таким компаніям можуть обмежити ведення бізнесу, встановити ліміти на імпорт і експорт, інвестиції та наявність персоналу в Китаї. ЗМІ називають HSBC найбільш вірогідним кандидатом.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас