Антимонопольники рекомендують перерахувати платіжки за тепло для 300 тисяч киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольники рекомендують перерахувати платіжки за тепло для 300 тисяч киян

Фондовий ринок
437
Антимонопольний комітет рекомендував компанії “Євро-Реконструкція” здійснити перерахунок плати за теплову енергію, послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання в зв’язку зі зниженням ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019-2020 років.
Про це йдеться на сайті АМКУ.
Зазначається, що “Євро-Реконструкція” проігнорувала січневі рекомендації комітету про зміну нарахувань в опалювальному сезоні 2019-2020 років плати за теплову енергію та теплопостачання у зв’язку з істотним – понад 20% – зниженням ціни на газ.
При цьому АМКУ спростував надану постачальником тепла інформацію про те, що основним видом палива з часткою в 90% для нього є вугілля, а не газ, вказавши, що протягом чотирьох місяців поточного року частка газу при виробництві тепла становила 42,7%, в квітні – 56%.
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, 17 березня встановила для “Євро-Реконструкції” тариф на послуги з постачання теплової енергії на рівні 827,18 грн/Гкал.
“Попри це, підприємство продовжує нараховувати населенню плату за послуги централізованого опалення за попередніми тарифами – 1341,53 грн/Гкал, тобто завищеними на 514,35 грн”, – йдеться в повідомленні АМКУ.
“Заявляючи про намір знизити тарифи в разі укладення споживачами нових договорів, “Євро-Реконструкція” ніяк не поінформувала їх про можливості отримання послуг за нижчим тарифом… Така поведінка підприємства містить ознаки зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку”, – заявили в АМКУ.
ТОВ “Євро-реконструкція” є постачальником опалення і гарячої води для 300 тис жителів і підприємств лівобережжя Києва з Дарницької ТЕЦ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас