Уряд готує залучення кредиту в 30 млн євро для "Укрпошти" від ЄІБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд готує залучення кредиту в 30 млн євро для "Укрпошти" від ЄІБ

Казна та Політика
205
Кабінет Міністрів України 21 вересня на позачерговому засіданні затвердив проєкт розпорядження Президента України про створення делегації для участі в переговорах з Європейським інвестиційним банком щодо укладення гарантійної угоди “логістична мережа” (модернізація та цифровізація “Укрпошти”).
“Мова йде про залучення під державні гарантії позики від Європейського інвестиційного банку в розмірі 30 млн євро на 20 років з 4-річним пільговим періодом”, – повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.
Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку вивчає можливість виділення до 53 млн євро кредиту під держгарантії для АТ “Укрпошта” на закупівлю та обладнання пересувних відділень, а також створення автоматичних сортувальних центрів у Києві, Львові та Дніпрі.
Перший транш на суму до 23 млн євро буде спрямований на придбання та оснащення поштових фургонів для розміщення в сільських районах по всій країні, другий транш на суму до 30 млн євро – на розвиток сучасних автоматичних сортувальних центрів у Києві, Львові та Дніпрі, а також на розвиток пов’язаної мережі регіональних сортувальних складів. Загальна вартість проєкту складе 102 млн євро, з них кредит ЄБРР – 53 млн євро, кредит Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) – 30 млн євро і власні кошти “Укрпошти” – 19 млн євро.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас