Світові інвестиції у фінтех перевищили $25 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові інвестиції у фінтех перевищили $25 мільярдів

Фондовий ринок
381
Загальна сума інвестицій у фінтех (VC, PE та M&A) у першій половині 2020 року становить 25,6 млрд доларів. Глобальні венчурні інвестиції у фінтех складають 20 млрд доларів.
Про це свідчить дослідження інвестицій в фінансові технології в першому півріччі цього року, яке проводила компанія KPMG.
У той час як загальний обсяг світового фінансування фінтех скоротився протягом першої половини 2020 року, обсяг інвестицій в глобальному масштабі становив 25,6 млрд доларів за всіма 1221 угодами. Корпоративні угоди сприяють подальшому зміцненню активності венчурного капіталу (ВК).
Різке зменшення інвестицій у M&A стало основною причиною падіння. Протягом І півріччя 2020 року на M&A припало всього 4 млрд дол. інвестицій у фінтех (порівняно з 85,7 млрд дол. у ІІ півріччі 2019 року), включаючи зворотне злиття відкритого кредитування на суму 1,3 млрд доларів.
Статистика за регіонами. Незважаючи на глобальну невизначеність, венчурні інвестиції були значними у всіх регіонах світу. Якщо ця тенденція збережеться, вони перевершать попередні щорічні рекордні показники. У І півріччі 2020 року венчурні інвестиції у фінтех становили 20 млрд доларів , включаючи 9,3 млрд доларів у Північній та Південній Америці, 6,7 млрд доларів в Азії та 4 млрд доларів у регіоні EMEA.

Куди потрібно вкласти, щоб отримувати $1000 на місяць

Індонезійська компанія Gojek залучила 3 млрд доларів в рамках найбільшої за квартал венчурної угоди і найбільшої фінтех-угоди загалом. Друге місце за розміром венчурної угоди з фінтех (886 млн. доларів США) посів конкурент компанії Gojek компанія Grab, за ним слідувала компанія Stripe (850 млн. доларів США). Значна частина венчурних інвестицій припала на угоди на пізніх стадіях, оскільки зрілі фінтех-компанії продовжували залучати великі обсяги фінансування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас