У Британії хочуть заборонити продаж нових авто на бензині з 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії хочуть заборонити продаж нових авто на бензині з 2030 року

Технології&Авто
591
Велика Британія готова ввести заборону на нові автомобілі на викопному паливі вже з 2030 року (замість 2040-го, як планувалось раніше), щоб прискорити поширення електромобілів на британських дорогах.
Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Guardian.
Очікується, що уряд Бориса Джонсона оголосить про прискорення переходу на електромобілі цієї осені – це буде одним з напрямків нової енергетичної політики, спрямованої на запуск відновлення економіки після пандемії коронавірусу.
Уряд сподівався викласти свої плани вже на цьому тижні, згідно з джерелами в енергетичній і транспортній галузях, але оголошення буде відкладено ближче до кінця року через зосередженість на зростанні випадків коронавірусу.
Уряд раніше консультувався про плани перенести крайній термін продажу нових забруднюючих навколишнє середовище автомобілів з 2040 на 2035 рік. Тепер очікується, що він займе більш амбітну позицію після запевнень в тому, що інфраструктура Британії буде готова впоратися з переходом на електромобілі.
Рішення про припинення продажів нових бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року поставило б Британію попереду Франції, яка планує таку заборону з 2040 року, і на один рівень з Німеччиною, Ірландією та Нідерландами. Норвегія введе заборону в 2025 році.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас