Кількість вакансій в Україні виходить на докризовий рівень (Опендатабот) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість вакансій в Україні виходить на докризовий рівень (Опендатабот)

Особисті фінанси
517
З квітня кількість активних вакансій збільшилася майже на 50%. Зараз на Work.ua 54.5 тисячі активних вакансій.
Про це повідомляє Опендатабот.
12 березня на сайті Work.ua було опубліковано 54 тисячі вакансій. До кінця квітня кількість активних вакансій скоротилася більше ніж вдвічі, на 26 квітня на сайті було лише 22,8 тисячі вакансій.
«Якщо не трапиться повторних криз, то з 4 кварталу цього року може початися зростання. А через рік у нас є шанс, що ринок праці зможе плавно повернутися до стану початку 2020 року», — каже Артур Міхно, засновник Work.ua.
Кількість вакансій в Україні виходить на докризовий рівень (Опендатабот)
Кількість ІТ-спеціалістів, що шукають роботу, від початку карантину весь час зростає. 15 березня на сайті було розміщено 17,5 тис. резюме, зараз — 20,1 тисячі.
Робота за кордоном. Українців все частіше шукають на роботу за кордоном: у топі країн Польща, Чехія та Німеччина.
На початку літа на сайті Jooble було зафіксовано 6,7 тисяч вакансій, пов’язаних з працевлаштуванням в інших країнах. На початку вересня кількість вакансій значно зменшилась, проте минулого тижня зросла до 7,2 тисяч.
Нагадаємо, в Україні хочуть змінити правила для працівників для віддаленої роботи. “Слуги народу” пропонують ввести нові правила, згідно з ними, роботодавець офіційно зможе оформляти контракт на дистанційну роботу. У новому законопроєкті №4051 пропонують узаконити дві форми співпраці: надомну і віддалену.
Документ передбачає, що роботодавець отримає право дізнаватися про фактичне місце проживання співробітника;
  • в електронній формі ознайомитися з договором, нормативними актами, з усіма документами, з якими має бути ознайомлений працівник;
  • забезпечити можливість поєднати роботу вдома з роботою в звичайному режимі на території роботодавця; зобов’язати роботодавця організувати безпечну й комфортну роботу вдома.

Довідка Finance.ua:

  • У серпні ситуація з зайнятістю в Україні продовжила покращуватися. До Державної служби зайнятості у січні-серпні 2020 року звернулися й скористалися послугами 1,8 млн громадян, які шукали роботу, з них, 945 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас