Громадянин Туреччини намагався вивезти через "Бориспіль" 28 кг прикрас із бурштину (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадянин Туреччини намагався вивезти через "Бориспіль" 28 кг прикрас із бурштину (фото)

Кримінал
381
Київськими митниками в пункті пропуску “Бориспіль” у громадянина Туреччини вилучено 28 кг прикрас із бурштину різних кольорів.
Про це повідомляє прес-служба столичної митниці.
“Прикраси з бурштину від світло-жовтого до темно-коричневого кольорів, 32-річний громадянин Туреччини, етнічний курд, намагався вивезти з України до Іраку транзитом через Емірати. Але цій спробі запобігли працівники Київської митниці Держмитслужби у співпраці з колегами з Координаційно-моніторингової митниці і СБУ”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що для проходження митного контролю іноземець обрав спрощену систему – “зелений коридор”, тобто показав, що не має при собі предметів, заборонених або обмежених до переміщення через митний кордон України.
“Однак при перевірці ручної поклажі у чоловіка було виявлено прикраси з обробленого каменю бурштину, що і дало підстави митникам ретельно перевірити ще раз і його багажну валізу. Таким чином сумарно в багажній сумці і в ручній поклажі авіапасажира митники виявили 14 пакетів з обробленим каменем різного кольору і фактури. Загальна вага бурштинових прикрас склала близько 28 кг”, – зазначили митники.
Громадянин Туреччини намагався вивезти через "Бориспіль" 28 кг прикрас із бурштину (фото)
Фото УНН
Вказується, що за порушення порядку проходження митного контролю “зелений коридор” стосовно громадянина Туреччини складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Прикраси з бурштину вилучено до рішення суду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас