Німеччина заборонить деякі одноразові пластикові вироби до середини 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина заборонить деякі одноразові пластикові вироби до середини 2021 року

Світ
502
Нижня палата парламенту Німеччини в четвер схвалила закон, що передбачає зупинку продажу одноразових пластикових виробів, таких як соломинки, столові прилади і ватні палички, до липня 2021 року.
Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Euractiv.
Таким чином Німеччина реалізує взяті на себе європейські зобов’язання після того, як в минулому році ЄС погодився ввести нові жорсткі обмеження на деякі пластикові вироби.
Законодавство ЄС забороняє використання близько десятка одноразових пластикових виробів, які мають екологічно чисті альтернативи, включаючи мішалки для напоїв, палички для їжі і тарілки.
За даними Єврокомісії, продукти, що підпадають під заборону, становлять 70% відходів, що виливаються в океани, створюючи загрозу для дикої природи та рибного господарства.
Загальноєвропейське законодавство вже спонукало гіганта швидкого харчування McDonald’s пришвидшити кроки з обмеження використання пластику у своїх європейських ресторанах. Наприклад, шляхом відмови від пластикових кришок у морозиві McFlurry.
Втім, екологічна група Greenpeace у четвер розкритикувала нове законодавство Німеччини за те, що воно охоплює тільки певний список одноразових пластикових виробів замість оптової заборони на всі такі продукти.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас