Газ в Україні подорожчав на 45% на два місяці раніше, ніж у Європі, - заступник голови комітету Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ в Україні подорожчав на 45% на два місяці раніше, ніж у Європі, - заступник голови комітету Ради

Енергетика
1934
“Нафтогаз” підняв ціну на газ на 45% у вересні, посилаючись на подорожчання блакитного палива в Європі, проте в ЄС це подорожчання має відбутися лише в листопаді.
Про це розповів у коментарі UBR.ua перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.
“Мені незрозуміло, чому вже у вересні “Нафтогаз” вийшов на 45% подорожчання, адже в Амстердамі прогнозне підвищення на 45% було тільки на листопад”, – дивується Кучеренко.
За його версією, викликаний такий поспіх тим, що торік Нафтогаз придбав великий обсяг газу в Європі за ціною в $200 за 1 тис. куб. м, однак потім ціни на блакитне паливо впали, що негативно позначилося на фінансовій звітності НАКу.
“В результаті ми пройшли опалювальний сезон, наклалася тепла зима. У них залишилося в сховищах приблизно 11 млрд кубів газу. Надлишок величезний, причому рекордний за ціною $200 … І вони хочуть його продати, і вони ж не хочуть продавати для себе не в збиток. Ось і вигадують всілякі казки, щоб нам впарити свій дорогий газ, який купили минулого року”, – вважає Кучеренко.
За підрахунками заступника голови комітету, щоб позбутися збитків і продати минулорічний газ хоча б у нуль, НАК повинен продавати газ по 7,5-8 грн за 1 куб м.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас