Галузь ВДЕ розраховує на виграш справи в КС про визнання неконституційними "зелених" тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Галузь ВДЕ розраховує на виграш справи в КС про визнання неконституційними "зелених" тарифів

Енергетика
468
Галузь відновлюваної енергетики виграє в Конституційному суді справу за зверненням 47 народних депутатів про визнання неконституційними положень законодавства щодо “зелених” тарифів та умов підтримки відновлюваної енергетики, переконаний керівний партнер юридичної компанії Arzinger, що представляє інтереси галузі, адвокат Тимур Бондарєв.
“Ми переконані в тому, що справа буде виграна на користь галузі ВДЕ. І це буде велика точка в цьому питанні і розуміння того, що не варто більше робити підходів до цього снаряду, оскільки всі ми розуміємо, які колосальні наслідки це матиме для всієї держави і кожного з нас”, – заявив Бондарєв на пресконференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в середу.
“Весь цей позов виглядає як абсурд”, – зазначив адвокат.
За словами радника юридичної компанії Arzinger Ярослава Чекера, це дуже резонансна справа, і рішення про визнання неконституційними “зелених” тарифів матиме вкрай негативні наслідки.
“Міжнародні партнери розцінять це як порушення Україною міжнародних зобов’язань. Україна приводить своє законодавство до Європейського, взяла зобов’язання з декарбонізації економіки. Дуже важливо, щоб вона виступала надійним партнером, тим більше в світлі перспектив отримання членства в ЄС”, – роз’яснив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас