Ринкова вартість великих фінтех-компаній перевищила капіталізацію найбільших банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринкова вартість великих фінтех-компаній перевищила капіталізацію найбільших банків

Фондовий ринок
490
Ринкова капіталізація таких платіжних систем, як Visa і MasterCard, перевершила вартість найбільших банків Уолл-стріт, навіть незважаючи на те, що їхні баланси в порівнянні з банківськими залишаються значно меншими.
Як повідомляє CNBC, загальна вартість Square, Visa, PayPal і MasterCard становить $1,07 трлн, а загальна вартість «великої шістки» банків, до якої входять JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, Morgan Stanley і Goldman Sachs, становить менше $900 млрд.
Ринкова вартість великих фінтех-компаній перевищила капіталізацію найбільших банків.
Значна частина приросту ринкової вартості припала на 2020 рік, оскільки інвестори продовжують винагороджувати технологічні компанії, що виробляють програмне забезпечення в умовах пандемії. Платіжні компанії за останні роки активізували своє прагнення до традиційної банківської справи, за цю ініціативу інвестори винагородили їх додатковим приростом акцій.
Тим часом, акції традиційних банків Уолл-Стріт виявилися під тиском через низькі відсоткові ставки і побоювань з приводу зростання неплатежів по кредитах, оскільки економіка продовжує страждати під час пандемії COVID-19.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас