Українці цьогоріч залучили понад 1 мільярд "теплих кредитів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці цьогоріч залучили понад 1 мільярд "теплих кредитів"

Особисті фінанси
183
Програмою “теплі кредити” з початку 2020 року скористалося понад 100 тис. родин, які залучили понад 1 млрд грн на термомодернізацію.
Про це заявив т.в.о. голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Костянтин Гура, повідомляє пресслужба Держенергоефективності.
«Серед дієвих програм підтримки українців у питаннях енергозбереження та утеплення осель – «теплі кредити». У 2020 р. програмою скористалося понад 100 тис. родин, залучивши більше 1 млрд грн «теплих кредитів»», – повідомив Костянтин Гура.
Результати за 6 років роботи програми:
  • близько 850 тис. українців інвестували більше 8,6 млрд грн в енергоефективні заходи;
  • держава надала 3,2 млрд грн співфінансування за «теплими кредитами».
Також Держенергоефективності за підтримки Міненерго вже розроблено та подано на розгляду Уряду проєкт рішення щодо продовження та розширення програми «теплих кредитів» на 2021 рік.
«Крім цього, ініційовано та розроблено законопроєкт, що дозволить зняти бар’єри для ЕСКО-закупівель та продовжити укладати енергосервісні договори. Водночас працюємо над розширенням цього інструменту для модернізації об’єктів в сфері теплопостачання, водопостачання, електричних мереж та мереж природнього газу», – зауважив Гура.
Гура також звернув увагу на ще одне актуальне питання – будівництво пасивних будівель (NZEB). Їхні особливості – це близький до нульового рівень споживання енергії, клас енергетичної ефективності вище С і використання енергії з відновлюваних джерел.
«Будівництво пасивних будівель набирає популярності у світі. Це початок абсолютно нової житлової політики, де перевагами є висока енергоефективність, комфорт, довговічність, екологічність. І до впровадження такого будівництва потрібно готуватися вже зараз, створюючи необхідні законодавчі умови для ринку», – наголосив він.

Довідка Finance.ua:

Як отримати “теплий кредит” фізичній особі:
  • знайти потрібний товар з допустимого переліку і взяти у продавця рахунок-фактуру;
  • звернутися з рахунком в Ощадбанк і подати заявку на оформлення «теплого кредиту». Банк перевірить благонадійність позичальника і постачальника, а також товар на відповідність вимогам державної програми;
  • якщо кредит схвалено, то оплатити перші 10% суми, після чого банк перерахує гроші продавцю;
  • продавець доставляє (встановлює) товар та підписує з клієнтом акт прийому-передачі;
  • піти з актом в банк, який зніме копії і відправить їх разом із заявкою на компенсацію в держагентство з питань енергоефективності;
  • агентство розрахує розмір компенсації і через пару місяців перерахує гроші банку. Банк перекаже гроші на рахунок клієнта, і так тіло кредиту зменшиться на суму компенсації.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас