Попит і ціни на нерухомість Лондона зросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит і ціни на нерухомість Лондона зросли

Нерухомість
773
Нерухомість у Лондоні стабільно дорожчає. За липень ціна збільшилася в середньому на 1,5%, за серпень – ще на 2,5%. При цьому у вересні продажі йдуть дуже активно, спаду попиту на нерухомість не спостерігається, тому є підстави очікувати подальшого зростання цін.
Дослідження ринку нерухомості провели аналітики компанії Zen Invest.
Найбільша купівельна активність спостерігається в ціновому сегменті до 1 500 000 фунтів стерлінгів. Така нерухомість зараз дуже затребувана серед експатів, в тому числі завдяки введенню канікул до березня 2021 року на сплату гербового збору (stamp duty) – до 500 000 фунтів від вартості об’єкта. Таким чином, покупці можуть заощадити близько 10-15 тисяч фунтів.
У ціновому сегменті від 1 500 000 до 5 000 000 фунтів продажі знизилися на 20% в порівнянні з показниками до пандемії і локдауну. У сегменті від 10 000 000 фунтів купівельна активність відсутня, оскільки через коронавірус клієнти не поспішають їхати до Великобританії, а віддалено угоди з такими дорогими об’єктами зазвичай не укладаються.
«З квітня 2021 року при купівлі нерухомості гербовий збір для нерезидентів Великобританії буде на 2% вищий. Багатьох іноземців це стимулює, і ті новобудови, які будуть здані в експлуатацію до наступного березня, користуються підвищеним попитом. Коронавірус якийсь час стримував ринок, оскільки через карантин люди не могли приїжджати на перегляд, а багато забудовників закрили свої маркетинг-сьюти. Але тепер вони працюють за попереднім записом, є онлайн-покази», – зазначає керуючий партнер Zen Invest Анастасія Зенонос.
Якщо говорити про національний склад іноземних покупців нерухомості в британській столиці, то останнім часом активізувалися покупці з Гонконгу і Китаю, а ось представників Близького Сходу, навпаки, стало менше. Громадян РФ теж мало через карантин.
Іноземці купують лондонське житло як для власного проживання, так і в інвестиційних цілях.
Прибутковість від здачі нерухомості в оренду в столиці Великобританії становить близько 3% річних. Але не варто забувати про збільшення вартості нерухомості. Кожні 10 років вона практично подвоюється, а в деяких випадках зростання навіть вище. Таким чином, прибутковість по схемі «здача в оренду плюс дохід від збільшення вартості» в середньому становить близько 10-11% річних.
«Лондонський ринок нерухомості ніколи не варто розглядати для короткострокових інвестицій, оскільки при купівлі у інвестора будуть витрати на оплату гербового збору, послуг юристів, меблювання квартири. Тобто якщо продавати об’єкт через рік після купівлі, то інвестор піде в мінус. Заробити при такій схемі можна, тільки якщо нерухомість купувалася з дуже великою знижкою, але дисконти зараз вкрай рідко бувають суттєвими», – попереджає старший менеджер Zen Invest з продажу Стелла Гургенян.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас