Нафтові ціни зростають, незважаючи на побоювання з приводу попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові ціни зростають, незважаючи на побоювання з приводу попиту

Енергетика
252
Ціни на нафту еталонних марок підвищуються в ході торгів у вівторок, незважаючи на погіршення прогнозів попиту МЕА і ОПЕК.
Про це повідомляє Інтерфакс.
Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:54 КЧ у вівторок становить $39,84 за барель, що на $0,23 (0,58%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.
Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу зросла на $0,28 (0,75%) – до $37,54 за барель.
Як зазначає Trading Economics, підтримку ринку надає ослаблення долара США і побоювання перебоїв з поставками нафти з Мексиканської затоки через наближення урагану Саллі.
Національна служба попередження про урагани (National Hurricane Center, NRC) США очікує, що ураган у вівторок пройде близько біля південно-східного узбережжя штату Луїзіна.
Згідно з оцінками Бюро з питань безпеки та охорони навколишнього середовища міністерства внутрішніх справ США, на які посилається MarketWatch, станом на понеділок було зупинено близько 21,4% нафтовидобувних потужностей в Мексиканській затоці.
Водночас, Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) погіршило прогноз зниження попиту на нафту в поточному році з 8,1 млн барелів на добу до 8,4 млн б/д.
“Збільшення числа випадків захворювань COVID-19 в багатьох країнах, локальні заходи ізоляції, дистанційна робота і слабкий сектор авіаперевезень призвели до перегляду наших оцінок попиту на третій і четвертий квартали в бік зниження на 0,1 і 0,6 млн барелів на день відповідно”, – йдеться в звіті МЕА.
Тим часом, ОПЕК в понеділок знизила прогноз світового попиту на нафту в 2020 році. Згідно з новими оцінками, глобальне споживання нафти цього року скоротиться на 9,5 млн барелів на добу (б/д) – до 90,2 млн б/д. Раніше ОПЕК прогнозувала зниження попиту на 9,1 млн б/д в цьому році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас