Глава Мін'юсту розповів, як в Україні збираються регулювати діяльність колекторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Мін'юсту розповів, як в Україні збираються регулювати діяльність колекторів

Казна та Політика
457
Міністр юстиції Денис Малюська розповів, як в Україні збираються регулювати діяльність колекторів. За його словами, вони вдаються до неетичних методів при стягненні боргів.
Про це він повідомив в ефірі телеканалу “Україна 24”.
На питання, чи знає міністр, що колектори в Україні часто “займаються терором” у спробах стягнути борги, Малюська відповів:
“Безумовно. Це якраз їх незаконна частина. Професія колектора потребує регулювання. Ми підтримуємо законопроєкт, який є в Раді, він навіть був прийнятий у першому читанні. Треба регулювати та вводити їх (колекторів. – Ред.) в рамку. Непогано те, що вони стягують борги. Погано, що вони роблять це вкрай неетично з порушенням всіх розумних правил”.
Нагадаємо, у грудні минулого року парламент ухвалив відповідний законопроект № 2133 “Про захист прав і законних інтересів боржників при здійсненні колекторської діяльності” за основу, його підтримали 309 парламентаріїв.

Довідка Finance.ua:

  • Якщо вам надходять дзвінки чи листи стосовно кредиту, який ви не брали та за яким не виступали поручителем, можна говорити про порушення Закону України «Про захист персональних даних». Номер телефону людини та її домашня адреса – це конфіденційні дані. Фінансова компанія та колектор не мають права на їх обробку без згоди власника.

Що робити, якщо дошкуляють колектори?

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас