У Раді хочуть зрівняти ставки акцизного податку на пальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді хочуть зрівняти ставки акцизного податку на пальне

Енергетика
2209
У Верховній Раді зареєстровано законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збалансованості ставок акцизного податку на пальне”, який дозволить істотно знизити ціни на бензин.
Текст відповідного проекту закону №4098 ще не опублікований на сайті парламенту. Автор законопроекту народний депутат (фракція “Слуга народу”) Олексій Мовчан у коментарі УНІАН розповів, що законопроект стосується вирівнювання акцизів для пального.
“Зараз акцизи прописані для бензинів приблизно 213 євро, для дизелю – 139 євро і для автомобільного газу – 52 євро. Це призводить до нерівності різних видів пального на одному ринку. Ми пропонуємо використовувати справедливий підхід до всіх автомобілістів там, де ставка для всіх видів пального однакова – на рівні 139 євро”, – сказав він.
Як вплинуть акцизи на вартість пального. Нардеп спрогнозував, що ціни на дизельне пальне, яке купують споживачі, ніяк не зміняться від зміни акцизів. При цьому автогаз подорожчає на 3-3,4 гривні, а бензин подешевшає на 2,9-3,0 гривні. “Тобто за сьогоднішніми цінами газ може коштувати 14 гривень, а бензин – близько 18 гривень. Тоді споживач буде приймати рішення в бік бензину, оскільки користуватися російським газом буде невигідно”, – додав Мовчан.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас