День фінансів, 15 вересня: оновлена платіжка "Київгазу", п'ятірка найкращих МФО, крок проти таких, як "Аркада" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 вересня: оновлена платіжка "Київгазу", п'ятірка найкращих МФО, крок проти таких, як "Аркада"

636
У вівторок, 15 вересня, про гроші. Кредитні, електронні і навіть “вкрадені”.
Іпотека може стати дешевшою. Нацбанк пропонує уряду запровадити часткову компенсацію процентної ставки за іпотекою. Як відзначають в НБУ, для більшої частини позичальників, зокрема для молодих сімей без довгої позитивної кредитної історії, кредити за ставкою в 10% все ще не завжди доступні, хоча вони вже є на ринку. Тому можна застосовувати часткову компенсацію процентної ставки за іпотечними кредитами або часткове покриття державою кредитних ризиків банків.
Законопроєкт проти таких, як B2B Jewelry і банк “Аркада”. Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку розпочала підготовку законопроєкту, який має ускладнити діяльність фінансових пірамід. Як приклад шахрайських дій наводять проект B2B Jewelry і банк “Аркада”. Як зазначається, комісія моніторить і фіксує досить істотну кількість таких схем в країні, і втрати громадян досягають сотень мільйонів, а іноді мільярдів гривень.
Білоруси забирають гроші з банків. На тлі масових протестів у серпні 2020 року білоруси забрали з банків понад 1 млрд доларів. Резиденти конвертують свої заощадження в іноземну валюту і виводять частину коштів з банківської системи, що зумовило знецінення білоруського рубля майже на 20% з початку року.
Нові правила використання е-грошей. Сьогодні набули чинності зміни Нацбанку щодо використання електронних грошей. Банки повинні будуть вживати заходів щодо належної перевірки користувачів електронних грошей, у тому числі проводити їх ідентифікацію та верифікацію, як і при відкритті рахунків. Також встановлено нові ліміти для операцій з електронними грошима.
Співпраця з МВФ. Що знову не так? У Мінфіні повідомили, що місія МВФ призупинила візити в Україну, щоб вивчити питання антикорупційних органів, а також справи навколо ПриватБанку і Суркісів. За прогнозом голови департаменту макроекономічних досліджень інвестиційної групи ICU Сергія Ніколайчука, Україна може отримати наступний транш від МВФ не раніше першого кварталу 2021 року.
“Київгаз” випустив оновлену платіжку. Фахівці “Київгазу” зібрали пропозиції та зауваження споживачів, додали більше функціональності, і вже цього місяця клієнти отримають нову платіжку. Якщо раніше всі дані розташовувалися в платіжці в горизонтальному порядку, то тепер вони поділені на три блоки. Детальніше про блоки і фото самої платіжки.
Рада врегулювала сферу мікрокредитування. Народні депутати підтримали у другому читанні законопроєкт №1109, яким розширюється перелік кредитних договорів. Законопроєкт пропонує виключити з переліку договорів, на які не поширюється дія Закону України Про споживче кредитування: кредитні договори, які укладаються на строк до одного місяця; кредитні договори, загальний розмір кредиту за якими не перевищує однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на день укладення кредитного договору.
А про те, як поліпшити свою кредитну історію і підвищити свою привабливість як позичальника, розповів у новому відео на YouTube-каналі Finance.ua Денис Зікєєв, співзасновник компанії RiskTools.
Крім того, Finance.ua визначив компанії-лідери серед МФО України за підсумками II кварталу 2020 року. Якщо хочете дізнатися, що це за компанії і чому вони зайняли найвищі позиції – посилання чекає на вас нижче. 👇

ТОП-5 найкращих МФО України 🏆

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас