ЕЦП допоможе з кредитами до зарплати - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЕЦП допоможе з кредитами до зарплати - експерт

Кредит&Депозит
553
Ринок кредитування змінився, зазнав сильних потрясінь і трансформацій. Як пристосуватися до цих змін, розповів на MFO summit 2020 Денис Зікєєв, співзасновник компанії RiskTools.
За його словами, цього літа ринок зазнав серйозної fraud-атаки.
“Учасники цієї схеми – це клієнти, які користувалися фінансовими prepaid-номерами і потім від цього номера відмовлялися. Ці номери потрапляють на перепродаж через пів року. Другий учасник схеми – це дилер, який продає сім-картки. У них є повна база всіх номерів, які є у продажу. Третя частина – це шахраї, вони ж можуть бути дилерами, у яких є вкрадені бази персональних даних, де є також ці фінансові номери. Шахраї беруть бази телекомів, ті номери, які у продажу. Знаходять їхні старі фінансові номери, викуповують ці номери. На підставі цих даних, вони отримують кредити”, – розповідає експерт.
Як він зазначив, будь-яка анти-fraud перевірка передбачає те, що інформація про цей номер вже є в банках і йому видають кредит. А коли з власником зв’язується колектор, то людина каже, що давно відмовився від того номера.
Як захиститися кредиторам (МФО)?
  • компанія повинна перевіряти номер не тільки на те, що він досить старий, але також і те, що за останні 6 місяців були вивантаження банками. Якщо цього не було, відправляйте на BankID або на сервіс ЕЦП.
“Електронний цифровий підпис – це більш надійний спосіб підписання клієнтом договору. Він є аналогом фізичного підпису, це надійна верифікація. І за вартістю комфортна для МФО. 65% клієнтів готові укладати договір з МФО за допомогою ЕЦП», – пояснив Денис Зікєєв.
Сценарій підписання договору:
1. Клієнт отримує Approve з умовою підписання договору за допомогою ЕЦП та інструкцію.
2. Клієнт переходить на сторінку підписання договору ЕЦП (аналогічно BankID).
3. Після підписання повертається в кабінет МФО.
4. Фінкомпанія отримує по API підписаний договір та ідентифікаційні дані.

Як отримати швидко і безкоштовно в Приват24 електронний цифровий підпис [ЕЦП] 🎥

Переваги ЕЦП:
  • висока конверсія;
  • еквівалент фізичного підпису;
  • відносно низька вартість;
  • менш ризиковий портфель;
  • універсальний інструмент ідентифікації та підписання будь-яких документів.
“Такий спосіб верифікації можна застосовувати в ризиковому сегменті, якому компанія постійно відмовляє, їм схвалювати, але з умовою ЕЦП”, – додав експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас