Голова Ради НБУ пояснив зростання курсу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Ради НБУ пояснив зростання курсу долара

Валюта
6750
Курс долара до гривні на міжбанківському валютному ринку зріс до 28 гривень через девальваційні очікування. Бізнес укладає угоди з поставками валюти наперед.
Про це голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин написав на своїй сторінці у FACEBOOK.
“В останні дні літа на міжбанківському ринку збільшився попит на безготівкову іноземну валюту з боку клієнтів банків, передусім на умовах “форвард”, що може свідчити про посилення девальваційних очікувань економічних суб’єктів на тлі невизначеності з поширенням епідемії COVID-19 та можливості запровадження нових обмежень економічної активності в Україні”, – значив він.
Водночас, за словами голови Ради НБУ, ослаблення курсу гривні матиме позитивний вплив на збільшення надходжень до державного бюджету митних зборів в іноземній валюті, сума яких перераховується за офіційним курсом НБУ. Крім того, в умовах плаваючого обмінного курсу гривні, послаблення курсу гривні до іноземних валют сприятиме збалансуванню макроекономічних показників.
“Національний банк наразі утримується від проведення інтервенцій з продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку, проте здійснює активний моніторинг стану міжбанківського ринку та у разі потреби забезпечить достатню пропозицію іноземної валюти для збалансування попиту та пропозиції на ринку”, – додав Данилишин.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас