Приватизація на мільярд: бюджет отримав гроші за готель "Дніпро" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизація на мільярд: бюджет отримав гроші за готель "Дніпро"

Фондовий ринок
383
До державного бюджету надійшли понад 1,11 млрд грн від приватизації готелю “Дніпро” на Хрещатику. Як повідомила прес-служба Фонду держмайна (ФДМ) України, переможець аукціону ТОВ “Смартленд” виконав всі умови для отримання права власності на цей актив.
“Починаючи з моменту оголошення результатів аукціону, переможець відкритих торгів та кошти проходили перевірку компетентними органами на відповідність вимогам чинного законодавства. Після дотримання всіх процедур, передбачених законодавством, і після отримання позитивних результатів перевірок, переможець аукціону перерахував 1 млрд 111 млн грн до державного бюджету України”, – йдеться в повідомленні.
У ФДМ також уточнили, що з початку 2020 року провели 1548 аукціонів на загальну суму майже 2 млрд гривень.
Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявляв, що аукціон приватизації готелю “Дніпро” перевищив всі очікування. Глава держави зазначив, що завдяки продажу державного пакету акцій на відкритому аукціоні через електронну систему ProZorro Україна отримала найкращу ціну за своє майно.
Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль говорив, що в умовах кризи некоректно говорити про продаж об’єктів великої приватизації, тому що держава не виручить від них багато коштів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас