Кабмін схвалив повноцінний запуск державного онлайн-магазину Prozorro Market — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив повноцінний запуск державного онлайн-магазину Prozorro Market

Казна та Політика
606
Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 822 “Про затвердження порядку формування та використання електронного каталогу”.
Цей документ врегульовує роботу першого державного онлайн магазину Prozorro Market і розкриває його повний потенціал для бізнесу та держави.
Що зміниться:
  • державні замовники можуть користуватись Prozorro Market для закупівель до 200 тисяч гривень;
  • ті, що є монополістами у своїй галузі — до 1 млн грн;
  • раніше верхня межа була лише 50 тисяч, що суттєво обмежувало закупівлі багатьох замовників через Prozorro Market.
Для чого необхідний Prozorro Market:
  • щоб державні та комунальні органи влади і підприємства могли без зайвих зусиль та організації тендерів купувати товари широкого вжитку: офісне приладдя, пальне, меблі, побутову хімію, комп’ютери, посуд тощо. Крім цих позицій, в Prozorro Market також продаються захисні маски, антисептики, санітарні набори та багато інших медичних товарів.
Які переваги онлайн магазину:
  • економія державних коштів. Каталог відображає всі цінові пропозиції у кожній групі товару, бізнес дивиться на ціни конкурентів і знижує свої;
  • бізнес зможе економити час та знизити операційні витрати. Аби потрапити в електронний каталог Prozorro Market, достатньо один раз пройти просту процедуру кваліфікації. Таким чином, підприємці отримують зручний канал збуту і можуть без додаткової реклами отримувати замовлення від понад 30 тисяч державних установ з усієї країни;
  • гнучкі тарифи. Для підтримки, наповнення та розвитку Prozorro Market бізнес буде сплачувати комісію — але лише в разі підписання угоди. Йдеться про 3% від суми договору при вартості закупівлі до 50 тис. грн, 2% – до 200 тис. грн, 1% – понад 200 тис. грн. Для державних замовників користування Prozorro Market є повністю безкоштовним.

Довідка Finance.ua:

  • Електронний каталог Prozorro Market почав працювати у квітні минулого року в пілотному режимі.
  • На сьогодні в Prozorro Market вже продають свої товари понад 1000 постачальників. Сума підписаних контрактів — понад 60 млн грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас