ТОП-10 найбагатших українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-10 найбагатших українців

Особисті фінанси
5495
Найбагатшою людиною в Україні, як і раніше, залишається власник групи SCM Рінат Ахметов.
Про це повідомляє Фокус.
Статки найбагатшого українця Ріната Ахметова оцінено в 7,3 мільярда доларів.
“У сферу його інтересів входять різні напрямки, хоча ключові дивіденди він отримує як власник великих активів в енергетиці та металургії”, – пишуть автори матеріалу.
На другому місці розташувався власник компанії Інтерпайп Віктор Пінчук з капіталом в 2,4 мільярда доларів. Наголошується, що хоча Пінчук все частіше з’являється в медіа як бізнесмен, який розпродає активи (у банківській і газовидобувній сферах), його металургійний і трубний бізнес залишається прибутковим.
Третє місце посідає власник Group DF, “австрійський в’язень” Дмитро Фірташ з 1,8 мільярда доларів. Його назвали успішним бізнесменом в хімічній промисловості, а виробництво мінеральних добрив – один з його ключових бізнесів.
Четверте місце у власника групи Смарт Холдинг, народного депутата Вадима Новинського. Його статки оцінили в 1,5 мільярда доларів. “Компанії народного депутата Вадима Новинського працюють у багатьох галузях – від фінансів і нерухомості до видобутку корисних копалин. Один з ключових активів – холдинг Метінвест, де з часткою 25% він виступає партнером Ріната Ахметова”, – сказано в матеріалі.
П’яте місце у власника компанії Roshen, експрезидента Петра Порошенка з 1,3 мільярда доларів. “Як і раніше, основний дохід Порошенка пов’язаний з корпорацією Roshen. Його кондитерськими активами з 2014 року займався траст в управлінні інвестиційного банку Rothschild, але в 2019 році власником став старший син Порошенка Олексій”, – уточнили журналісти.
На шостому місці подружжя Олександр і Галина Гереги, у яких знайшлося 1,2 мільярда доларів. “Подружжя Олександр і Галина Гереги продовжують будувати бізнес-імперію – паралельно з розвитком мереж будівельних гіпермаркетів Епіцентр і Нова лінія інвестують в агроактиви”, – розповіли автори.

Отримати гроші швидко 👝

Сьоме місце дісталося нардепу, куму президента РФ Володимира Путіна і співвласнику низки обленерго Віктору Медведчуку з 1,2 мільярда дооларів. Повідомляється, що низка російських, а також офшорних фірм оформлені на дружину Медведчука Оксану Марченко.
На восьмому місці співвласник групи Приват Ігор Коломойський, у якого нарахували 1,2 мільярда доларів. “Левову частку дивідендів Ігор Коломойський отримує від своїх металургійних активів… В цілому підприємства Ігоря Коломойського працюють з хорошими показниками, хоча у зв’язку із зростанням цін на електроенергію їх прибутковість минулого року різко скоротилася. Але ненадовго”, – написано в статті.
Дев’яте місце у співвласника групи Приват Геннадія Боголюбова з 984 мільйонами доларів. “Основні дивіденди бізнесмен отримує від нафтогазових активів”, – уточнюють укладачі рейтингу.
Замикає десятку українських багатіїв співвласник Fozzy Group Володимир Костельман з 856 мільйонами доларів.
Повний список 100 найбагатших українців тут.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас