В «Слузі народу» пропонують відмовитися від спецпенсій для суддів і прокурорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Слузі народу» пропонують відмовитися від спецпенсій для суддів і прокурорів

Особисті фінанси
821
В Україні не повинно бути спеціальних пенсій, які мають сьогодні судді та прокурори, пенсії необхідно підвищувати насамперед малозабезпеченим.
Про це заявила народний депутат від “Слуги народу”, голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова, передає пресслужба комітету.
“Солідарний рівень пенсійного забезпечення не має створювати додаткових преференцій окремим категоріям громадян. Наразі в країні є такі преференції – у суддів і прокурорів, які були поновлені свого часу Конституційним судом України. Так званими спеціальними пенсіями українське суспільство вже давно обурене. Я вважаю, що повернення спеціальних пенсій суддям та прокурорам – несправедливість. Суттєве підвищення утримання цих категорій було свого часу здійснено в тому числі і для того, щоб вони мали змогу відкладати на свою майбутню пенсію власні кошти”, – каже Галина Третьякова.
Що пропонують. Що стосується пенсійного забезпечення в солідарному рівні, то він має бути більш пласким та справедливим до всіх пенсіонерів України, базуючись на реальному прожитковому мінімумі. Всі інші додаткові кошти до пенсії мають бути індивідуальними накопиченнями. Соціальний захист населення в України, звісно, потрібно підвищувати. Але в першу чергу для тих, хто цього реально потребує, для малозабезпечених.
Що вже зробили. Наразі впровадили окремі державні програми допомоги пенсіонерам, які досягли 80-річного віку, та одиноким пенсіонерам, які старші 80 років та потребують стороннього догляду. З наступного року пенсіонери 75+ також отримають надбавку до пенсії.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Пенсійного фонду, найвищу пенсію в Україні отримують судді – 50 тисяч гривень.
  • Станом на 1 квітня загальна чисельність пенсіонерів в Україні становила 11 268 327 осіб, а середній розмір пенсійної виплати – 3170,14 грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас