Бізнесу нагадали про штрафи за відмову в розрахунку через термінал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесу нагадали про штрафи за відмову в розрахунку через термінал

Особисті фінанси
1203
Останнім часом на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області побільшало звернень громадян щодо обмеження їхніх прав як споживачів на використання електронних платіжних засобів при здійсненні розрахунку за товари чи надані послуги.
Про це повідомляється на офіційному сайті ДПСС.
Зокрема, на розгляді Управління захисту прав споживачів знаходилось звернення громадянина щодо відмови суб’єктом господарювання здійснити розрахунок за надану послугу з використанням платіжного терміналу.
З метою встановлення та фіксації фактів порушень вимог законодавства про захист прав споживачів, які були викладені у зверненні споживача, фахівці Головного управління провели позапланову перевірку, під час якої факти, вказані у зверненні, підтвердились.
Штраф. За обмеження права споживача на використання електронних платіжних засобів при здійсненні розрахунку за надані послуги, згідно зі ст. 23 Закону України «Про захист прав споживачів», до суб’єкта господарювання застосовано адміністративно-господарську санкцію у розмірі 8,5 тис. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас