У Києві налічується 232 ризикові новобудови (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві налічується 232 ризикові новобудови (дослідження)

Нерухомість
2312
У столиці налічується 232 ризикові об’єкти будівництва, що становить 53,3% від загальної кількості будинків, що зводяться.
Про це йдеться в даних аналітичного дослідження компанії Monitor.Estate, пише Мінфін.
Ситуація на ринку
Без оформлення дозвільних документів ДАБІ – 113 новобудов (25,9% від загальної кількості новобудов), ще 180 (41,3%) будують на землях без відповідного цільового призначення або без сформованої земельної ділянки. 20 об’єктів (4,5%) зводиться без необхідних ліцензій на виконання будівельних робіт.
Де найбільше ризикових новобудов. Найбільша кількість ризикових новобудов у Деснянському районі – основна проблема нецільове використання землі.
Потім йде Голосіївський і Шевченківський, найменш проблемний Оболонський район. Поясненням цьому може бути відсутність активної нової забудови в порівнянні з іншими районами.
«Якщо порівняти з даними на початок року, то збільшилася кількість об’єктів і відповідно зросла кількість ризикових на кілька відсотків. Це пов’язано з анонсуванням в 2020 році нових комплексів, які вже почали активний продаж квартир без належних дозвільних документів, а девелопери діючих новобудов не поспішають доотримувати необхідні документи”, – пояснив співзасновник сервісу Monitor.Estate Володимир Копоть.
За його словами, земля з правильним цільовим призначенням закінчується, і забудовники шукають відповідні ділянки для забудови, незважаючи на її цільове та функціональне призначення.

Як перевіряти нерухомість перед купівлею – покрокова інструкція!

Загалом до процесу будівництва залучено 712 компаній: замовник будівництва, проектувальник об’єкта, підрядна організація і девелопер, під брендом якого новобудова рекламується.
З них 96 зареєстровані за адресами масової реєстрації – це 13,48% від загального числа компаній, 178 компаній мають податковий борг – 25%. Також зафіксовані сотні кримінальних справ, в яких фігурують 389 компаній.
У дослідженні проаналізовано 435 об’єктів будівництва, які зводилися з 2016 року і/або зводяться сьогодні.
Критерії ризикованості визначені за такими параметрами: відсутність ліцензій на виконання будівельних робіт, будівництво на землях без відповідного цільового призначення або без сформованої земельної ділянки, будівництво без повного пакету дозвільних документів.
Крім того, проаналізовано компанії, залучені в процес будівництва.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас