McDonald's відкрив перший ресторан, який працює без підключення до електромережі (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McDonald's відкрив перший ресторан, який працює без підключення до електромережі (фото)

Фондовий ринок
3647
Компанія McDonald’s відкрила в американському штаті Флорида ресторан, який використовує енергію з відновлюваних джерел, передає designboom.
За інформацією видання, ресторан площею 745 квадратних метрів має дах V-подібної форми. Він покритий сонячними панелями, які зможуть генерувати 704 700 кВт/год щороку.
Загалом в будівлі є 1740 квадратних метрів фотоелектричних панелей і 447 квадратних метрів інтегрованих фотоелектричних засклених панелей, а 25 автономних ліхтарів для парковок допомагають компенсувати понад 9 тисяч кВт/год на рік.
На зовнішніх стінах ресторану, площа яких становить 158 квадратних метрів, висаджені рослини. Вони потрібні для того, щоб очищати повітря і утримувати воду.
Протягом 65% днів у році в закладі працює природна вентиляція, а автоматичні вікна-жалюзі реагують на датчики вологості і температури повітря, які спрацьовують, коли потрібно включити кондиціонер.
Ресторан стане навчальним центром для компанії McDonald’s. У компанії заявили, що ресторан стане центром навчання, де будуть тестуватися рішення зі скорочення споживання енергії та води.
До 2030 року корпорація планує зменшити власні викиди парникових газів на 36%, в порівнянні з показниками 2015 року.
McDonald's відкрив перший ресторан, який працює без підключення до електромережі (фото)
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас