Тютюнова монополія: «Тедіс» програв державі майже півмільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тютюнова монополія: «Тедіс» програв державі майже півмільярда гривень

Фондовий ринок
707
Північний апеляційний госпсуд не задовольнив позов «Лідертано Холдінгс» щодо визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету (АМКУ) про накладення понад 431 млн грн штрафу на найбільшого дистриб’ютора сигарет в країні «Тедіс Україна» за зловживання монопольним становищем і закрив справу.
Як повідомили в пресслужбі АМКУ, протягом 2017-2018 років «Тедіс Україна» оскаржив це рішення (штраф наклали 2016 року), однак програв у трьох інстанціях.
«Після цього позов з вимогою скасувати штраф подала компанія «Лідертано Холдінгс», яка формально є одним із засновників «Тедіс Україна», — повідомили у відомстві, додавши, що компанія сплатила 300 млн грн штрафу і після рішення суду має сплатити до держбюджету ще 131 млн грн.
У грудні 2016 року АМКУ вирішив визнати вчинення порушень компанією «Тедіс» законодавства про захист економічної конкуренції і наклав на нього штраф в розмірі 431 млн грн.
Відомство стверджувало, що компанія встановлювала такі ціни для оптових і роздрібних торговців, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку дистрибуції сигарет, а також що компанія частково відмовлялася реалізовувати товар за відсутності альтернативних джерел їх придбання.
Після цього компанія неодноразово намагалася оскаржити рішення, однак суди були на боці АМКУ.
Це не перший штраф відомства для «Тедіс». Так, в жовтні 2019 року АМКУ вирішив оштрафувати її та тютюнові компанії з фабриками в Україні на 6,5 млрд грн за порушення закону про захист економічної конкуренції. Однак сам «Тедіс» заперечував звинувачення в змові з компаніями-виробниками.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас