У Мінекономіки назвали умову для відновлення зростання ВВП України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки назвали умову для відновлення зростання ВВП України

Казна та Політика
311
Повернення до зростання економіки України може відбутися наприкінці 2020 року. Пожвавлення економічної активності можливе за умови неповернення до жорстких заходів карантину як у світі, так і в Україні.
Про це йдеться в огляді Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономіки.
Як зазначили у Мінекономіки, пандемія коронавірусу та вплив стримуючих факторів, сформованих у попередніх періодах, мали негативні наслідки для виробничої сфери, особливо у І півріччі 2020 року.
Зокрема, пандемія спровокувала зміни трендів розвитку світової економіки, суттєве падіння попиту та цін на світових сировинних ринках, викликала превентивні заходи як в Україні, так і в країнах – основних торговельних партнерах.
“Проте пом’якшення з середини травня карантинних обмежень та подальше їх зняття на тлі впровадження прийнятих урядових рішень, спрямованих на зменшення впливу пандемії COVID-19, дозволять пожвавити економічну активність й очікувати на відновлення зростання наприкінці поточного року за умови неповернення до жорстких заходів карантину як у світі, так і в Україні”, – йдеться в повідомленні.
Поряд з тим, окремим чинником впливу до кінця року є низхідна динаміка у сільському господарстві, зокрема рослинництві в умовах нижчого за минулорічний рекордний врожаю зернових.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас