Чому Україна приречена на успіх? Відкриваємо свою справу! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Чому Україна приречена на успіх? Відкриваємо свою справу!

Особисті фінанси
1992
Кожна людина мріє про гідний рівень життя, при якому вона змогла б спокійно забезпечувати себе, свою сім’ю та інших близьких родичів. Реалії нашого світу такі, що все впирається в гроші. Що може зробити простий українець, щоб стати фінансово незалежним? Які шляхи для цього є? Який з них найбільш реальний та що заважає їм скористатися? Давайте спробуємо в цьому розібратися.
Чому Україна приречена на успіх? Відкриваємо свою справу!
Як можна заробити гроші в Україні?
Якщо розглядати в цілому, то в світі існують такі варіанти заробітку грошей:
  • Праця на когось.
  • Праця на себе (фріланс).
  • Свій бізнес.
  • Інвестування.
Саме перший варіант найбільш поширений в Україні. Але, на жаль, гідний рівень оплати праці мають далеко не всі спеціальності. Те ж саме можна сказати й про фріланс — для такого виду зайнятості (робота вдома), щоб був високий та стабільний заробіток, підходить не кожне заняття.
З відкриттям своєї справи все набагато цікавіше. В цьому випадку ви можете займатися не тільки тим, що вам цікаво в своє задоволення, а й добре заробляти при цьому. Трішки детальніше про відкриття власної справи ми поговоримо нижче.
Інвестування, принаймні зараз, з різних причин ще малознайоме простому українцю, хоча на Заході велика частина населення активно займається капіталовкладеннями у різні активи. Чому в нашій країні все навпаки — це тема окремої статті, але ми обов’язково ще піднімемо цю проблему.
Бізнес як засіб для фінансової незалежності
Можна сказати, що українська мрія — це свобода підприємництва для всіх, без боязні, що твій бізнес відберуть або штучно «виживуть» з ринку. За статистикою, найпопулярніший запит в Google в Україні — це «як відкрити свій бізнес?». Чому ж безліч людей мріють стати підприємцями? Для цього є кілька причин:
  • Додатковий або основний заробіток. Людина стає підприємцем, щоб заробляти більше, ніж вона отримує зараз. Якщо бізнес буде успішно розвиватися, то їй не потрібно постійно замислюватися про недостатню кількість грошей, гідний рівень життя, забезпечення себе та своєї сім’ї.
  • Свобода. Людина, яка працює на когось, завжди відчуває себе обмеженою рамками й умовностями. Свій бізнес робить її більш вільним, а також підвищує статус не тільки у своїх очах, але й в очах оточуючих.
  • Сам собі господар. Своя справа дозволяє самому обирати собі графік роботи, підбирати психологічно сумісних партнерів та співробітників.
  • Можливість займатися улюбленою справою. Дуже часто у своєму житті люди займаються не тим, чим би хотіли, а тим, що скажуть. Бізнес дозволяє реалізувати свої мрії, адже така робота не тільки більш продуктивна, але й викликає менше втоми та нервової напруги.
Згідно з даними Держкомстату за 2019 рік в Україні кожен день відкривалося більше 900 нових суб’єктів бізнесу. В цьому році стало на 256 тис. більше нових приватних підприємців. Правда, закрилося при цьому 213 тис. старих ФОП, з яких чверть проіснувала менше року. За цими ж даними найпопулярнішими галузями в 2019 році стали:
  • Розробка ПЗ — 11%.
  • Роздрібна торгівля — 10%.
  • Косметологічні послуги — 6%.
  • Громадське харчування — 5%.
  • Вантажоперевезення — 3%.
  • Онлайн-торгівля — 3%.
Звичайно, пандемія та карантинні заходи, які введені в багатьох країнах, завдали величезної шкоди світовій економіці. Але навіть зараз є напрямки бізнесу, які демонструють зростання в умовах, що склалися. Радимо ознайомитися зі статтею на порталі iSpace.news, якщо ви хочете дізнатися, який бізнес краще за все відкрити в Україні в 2020 році.
Чому люди бояться починати свою справу?
За статистикою, кожен 3-й українець мріє відкрити свій бізнес, але вирішуються на це далеко не всі. Чому так відбувається? Що заважає людині займатися тим, що їй подобається? Найбільш часто люди наводять такі пояснення своєї нерішучості:
  • У мене не вистачає грошей для стартового капіталу, щоб займатися тим, чим я хочу. Якщо ви палаєте своєю ідеєю, впевнені в її реалізації — постійно розказуйте про це друзям та знайомим, надихніть їх нею. Навіть маючи частину суми для старту, ви зможете знайти потрібний обсяг інвестицій за допомогою «сарафанного» радіо. Багато хто починав свій бізнес саме так, знаходили не тільки інвесторів, але й однодумців. Адже не дарма існує теорія «шести рукостискань».
  • В мене немає часу на це. Зайвий час, який пропадає даремно, є практично у всіх. Подумайте про те, що якби ви опинилися у пастці й часу на порятунок у вас було б усього 24 години, то ви напевно не стали просто лежати на дивані й дивитися телевізор, а зайнялися б пошуком виходу. А тепер спроектуйте цю ситуацію на відкриття свого бізнесу, і ви будете здивовані, як багато виявляється у вас вільного часу.
  • Страх невідомості. Робити щось нове вперше завжди страшно: перший раз проїхати на велосипеді, розповісти про свої почуття людини, яка сподобалась, переїхати в інше місто. Але ви ж раніше змогли перемогти свої страхи? Так й з бізнесом — це просто ще одна сходинка для тренування своєї сили волі.
  • Я не володію потрібними навичками, знайомствами, властивістю викликати прихильність до себе людей й т.і. Насправді, сьогодні отримати потрібні навички просто, як ніколи раніше: різні курси та семінари, онлайн-уроки, книги. Навіть можна просто поговорити зі знайомими, які починали свою справу з нуля або знайти таких людей в Facebook, Twitter чи Instagram. Зараз багато представників великого бізнесу мають свої сторінки в соцмережах — напишіть їм про свою ідею, запитайте поради. Навіть якщо 20 чоловік вам не дадуть відповіді, то 21-й допоможе обов’язково.
  • У мене немає нової ідеї. Це нормально. Більшість нових бізнесів створюються не для того, щоб зробити щось нове, а для того, щоб поліпшити вже існуюче. Просто вийдіть на вулицю, подивіться навколо та подумайте, що можна зробити краще, ніж є зараз. Подумайте про те, що в побуті у вас викликає невдоволення — і ви відразу знайдете безліч готових ідей для бізнесу.
  • Мені й так комфортно. Як би не було добре зараз, з часом це набридне, та ви не зможете отримувати колишнього задоволення від життя. Так чи варто чекати нудьги, втрати роботи або іншої події? Чи не краще зараз, коли ви не обтяжені зайвими турботами, подумати про те, щоб не сидіти на місці, а продовжувати розвиватися в новому напрямку?
  • Бізнес — це складно. У нашому житті багато речей, які відразу зробити не вийде. Але якщо ви почнете рухатись від простого до складного, як вас вчили в садку, потім в школі та в інституті, ви й самі здивуєтеся, опинившись на чолі власної успішної справи.
Якщо ви ще сумніваєтеся, починати свою справу чи ні — не поспішайте ховати свою мрію. Так, зараз економіка знаходиться у занепаді, уряд не вживає жодних заходів щодо стимулювання малого бізнесу, але ви можете потроху збирати інформацію про те, чим хочете займатися, вивчати новинки в цій сфері, читати або проходити курси, досконально продумувати бізнес-план своєї майбутньої справи. Адже все коли-небудь закінчується, і ви, підготовлений, будете мати перевагу перед конкурентами, коли економіка знову піде у ріст.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас