Апеляційний суд відмовився зняти арешт з акцій та майна Промінвестбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд відмовився зняти арешт з акцій та майна Промінвестбанку

Фондовий ринок
218
7 вересня Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Промінвестбанку та залишив без змін ухвалу Госпсуду м. Києва від 05.05.2020 (в справі №910/3480/20), якою банку теж було відмовлено в задоволенні заяви про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою Госпсуд м. Києва від 10.03.2020 на вимогу ТОВ “Крим Дівелопмент”, – йдеться про арешт акцій Промінвестбанку, його рухомого і нерухомого майна, майнових прав, рахунків в інших банках (у межах суми стягнення 169,8 млн дол), заборону банку здійснювати ліквідацію чи реорганізацію юридичної особи.
Промінвестбанк заявляв, що накладений у березні судом арешт може призвести “до повної зупинки банку та неплатоспроможності” (цитата).
ТОВ “Крим Дівелопмент” пов’язане з Ігорем Коломойським і його партнерами. Це одна із компаній “приватівців”, які на підставі рішення Арбітражного суду Гааги стягують з Росії компенсацію за нерухомість, відібрану в них у Криму після анексії півострова Росією.
Біржа “ПФТС” повідомляла, що 04.03.2020 відбувся аукціон, на якому були продані 99,77% акцій Промінвестбанку за 268,7 млн грн.
Згідно з судовими матеріалами, переможцем аукціону стало ТОВ “ФК “Фортіфай”, яке сплатило вказану суму.
ТОВ “Крим Дівелопмент” в суді оскаржило продаж акцій Промінвестбанку, зазначаючи, що відповідний аукціон був проведений з порушенням законодавства, а ціна лота виявилася занижена.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас