ЄС посилює підготовку на випадок провалу торгової угоди з Британією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС посилює підготовку на випадок провалу торгової угоди з Британією

Світ
288
За підсумками восьмого раунду переговорів між Британією і ЄС щодо угоди про майбутні відносини залишаються розбіжності з ключових питань.
Про це йдеться у заяві головного переговірника ЄС Мішеля Барньє.
“ЄС як і раніше прихильний амбітному майбутньому партнерству з Британією. Це явно піде на користь обом сторонам. Ніхто не повинен недооцінювати практичні, економічні та соціальні наслідки сценарію з відсутністю торгової угоди” – йдеться у заяві.
За словами Барньє, в той час як ЄС демонструє гнучкість, Лондон не бажає на основі взаємності підтримати фундаментальні принципи та інтереси Євросоюзу.
Він наголосив, що істотні відмінності зберігаються в областях, що представляють суттєвий інтерес для ЄС.
“Велика Британія відмовляється включити необхідні гарантії чесної конкуренції в нашу майбутню угоду, вимагаючи при цьому вільного доступу на наш ринок. Точно так само нам як і раніше не вистачає важливих гарантій непорушення соціальних, екологічних, трудових і кліматичних стандартів” – йдеться у заяві.
“Для укладення майбутнього партнерства необхідні і будуть необхідні взаємна довіра і впевненість” – наголосив Барньє. Він додав, що у найближчі дні переговірники і їх групи продовжать контакти.
“У той же час ЄС активізує свою роботу щодо забезпечення готовності, щоб бути готовим до всіх сценаріїв 1 січня 2021 року” – сказав Барньє.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас