Чи може підприємець працювати у кількох роботодавців одночасно - роз'яснення Держпраці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи може підприємець працювати у кількох роботодавців одночасно - роз'яснення Держпраці

Особисті фінанси
4477
Підприємець, зареєстрований у встановленому законом порядку, має право працювати за трудовим договором у одного або у кількох роботодавців.
Про це розповів головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Тетяна Безотосна.
ФОПи мають право укладати трудові договори на одному або на кількох підприємствах, установах або організаціях одночасно, якщо це не суперечить законодавству або колективному договору та здійснюється за угодою сторін.
“Відповідно до ст. 43 Конституції України кожний громадянин України має право на працю, а також на створення державою умов для повного виконання цього права”, – повідомляє експертка.
Роботою за сумісництвом є виконання працівником основної роботи, а також іншої регулярної оплачуваної роботи за трудовим договором на тому ж або іншому підприємстві, в організації, установі або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом.
Основним місцем роботи ФОП є підприємство, в якому знаходиться трудова книжка цього працівника.

Довідка Finance.ua:

  • ФОПи приносять Україні понад 1 мільярд доларів на рік. Усього в Україні майже 2 мільйони підприємців і кожен з них сплачує в середньому 13 тисяч гривень щороку.
  • Міністерство цифрової трансформації опублікувало відповіді на основні питання про послуги для ФОП на порталі “Дія”.
  • Обмежень для ФОП щодо кількості видів діяльності, які можуть бути внесені до Реєстру платників єдиного податку, ПКУ не передбачено.

Як закрити ФОП 💼

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас