У Раді заявили про необхідність списати штрафи з комунальних підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді заявили про необхідність списати штрафи з комунальних підприємств

Казна та Політика
330
Штрафні санкції для комунальних і державних підприємств, які закуповують для виконання своїх соціальних функцій природний газ, необхідно списати.
Про це в коментарі UBR.ua заявила голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Людмила Буймістер (фракція “Слуга народу”).
За її словами, у комунальних підприємств, які оперують на ринку ЖКГ, частина боргів формуються не за рахунок наданої послуги або товару, а за рахунок штрафних санкцій та тих контрактних умов, які існували в тому чи іншому договорі поставки.
“На мій погляд, коли ми говоримо про реструктуризацію боргів, особливо, якщо мова йде про державні та комунальні підприємства і їхні взаємні розрахунки між собою, то повинні списувати штрафні санкції. Це абсолютно нормальна практика навіть в комерційному секторі, щоб зменшувати навантаження, зменшувати зобов’язання, щоб боржнику дати можливість хоч за якимись зобов’язаннями розрахуватися”, – вважає Буймістер.
Коли запускається процес реструктуризації таких боргів, вважає нардеп, то у підприємств-боржників з’являється можливість розраховуватися не тільки за рахунок своїх коштів, але також і за рахунок залучення дешевих кредитів, якими можна як розраховуватися за старими боргами, так і залучати їх в якості інвестицій в енергоефективність.
“У нас є величезні прогалини, які, якщо ми не закриємо на законодавчому регуляторному рівні, то будемо з цією проблемою боргів просто стикатися щороку, і щороку знову шукати якісь механізми для їх вирішення”, – вважає Буймістер.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас