Ситуація з оформленням вантажів на митниці покращується – ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація з оформленням вантажів на митниці покращується – ЄБА

Казна та Політика
314
Ситуація із масовою затримкою митного оформлення вантажів на Галицькій та Київській митницях вирішується, і більшість вантажів розблоковано.
Про це заявляє Європейська бізнес асоціація (ЄБА).
В асоціації констатують, що станом на 10 вересня після численних звернень, скарг з боку бізнесу та порушення питання з оформленням вантажів в органах влади більшість вантажів було розблоковано. Втім, значна кількість скарг від бізнесу щодо блокування митного оформлення вантажів ще залишається без відповіді. В ЄБА припускають, що покращення ситуації може мати тимчасовий характер та бути пов’язаним з ажіотажем, який викликала критика на усіх рівнях влади та в медіа.
У Європейській бізнес асоціація нагадали, що наприкінці минулого тижня почастішали звернення від компаній-членів ЄБА щодо ситуації з масовою затримкою митного оформлення вантажів на Галицькій та Київській митницях. Було заблоковано вантажі близько сотні компаній, у яких, в результаті сталися перебої з виробництвом чи постачанням сировини.
Асоціація звернулась до Державної митної служби України з офіційним листом, де закликала врегулювати дану ситуацію. На початку цього тижня відбулась зустріч з т.в.о. голови Державної митної служби України Андрієм Павловським задля врегулювання даного питання. Він, стверджують у ЄБА, пообіцяв 9 вересня провести селекторну нараду задля його вирішення. Крім того, Асоціація передала керівництву Держмитслужби перелік проблемних кейсів задля оперативної реакції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас