Бізнес не бачить зрушень у реформуванні митниці - опитування ЕВА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес не бачить зрушень у реформуванні митниці - опитування ЕВА

Казна та Політика
283
Оцінка роботи митниці експертами Європейської Бізнес Асоціації залишається концептуально незмінною протягом останнього року.
Про це свідчать результати опитування, проведеного ЕВА.
Зокрема, 56% експертів вважають, що корупція в митних органах залишається на тому ж рівні (54% в попередньому періоді), хоча 31% опитаних помітили зменшення проявів корупції.
Зазначається, що в першому півріччі 2020 року Митний індекс – експертне дослідження, яке проводить ЕВА двічі на рік – склав 3,37 балів за 5-ти бальною шкалою.
“Отже, інтегральний показник індексу концептуально не змінився, хоча і продемонстрував незначне погіршення у порівнянні з попереднім періодом (3,39 бала)”, – йдеться в повідомленні.
Водночас збільшилася кількість респондентів, які задоволені якістю послуг і професіоналізмом посадових осіб на митниці – зараз таких 54%.
Відсоток незадоволених рівнем обслуговування митних органів також зменшився і склав 10% опитаних. Тоді як в минулому періоді таких було 44% і 24% відповідно.
“Традиційно найвищу оцінку експертів отримала робота системи “Єдине вікно”. Переважна більшість, а саме 67% опитаних відповіли, що в основному або повністю задоволені використанням “єдиного вікна”, і тільки 7% залишилися незадоволені роботою системи.
При цьому компанії вказують на брак злагодженої взаємодії між контролюючими органами і низьку активність митниці з координації такої взаємодії”, – додали в Асоціації.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас