Рахункова палата повідомила, на що пішли гроші з Фонду боротьби з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата повідомила, на що пішли гроші з Фонду боротьби з коронавірусом

Казна та Політика
337
За розрахунками фахівців Рахункової палати, в Фонді боротьби з COVID-19 вже недостатньо коштів для реалізації 3-х бюджетних програм.
Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан під час дискусії, організованої VoxUkraine.
«Ми плануємо перевірити ефективність витрачання коштів Фонду боротьби з COVID-19. Скоріш за все, наступного року, коли завершиться цей бюджетний рік. Але вже зараз оперативно моніторимо витрати з бюджету на боротьбу з COVID-19. Ще у липні Уряд розподілив усі 66 млрд грн Фонду. Станом на 7 вересня 19,5 млрд грн – використані», – зазначив Голова Рахункової палати.
З цих коштів:
  • 8,9 млрд грн – виплати по безробіттю та частковому безробіттю, на дітей ФОП і страхові виплати та матеріальна допомога медикам;
  • 7,6 млрд грн – на дороги;
  • 2,7 млрд грн – доплати до зарплати МВС, МОЗ, виконавча служба та ін.;
  • 262 млн грн – закупівля обладнання, засобів індивідуального захисту.
Валерій Пацкан підкреслив, що за 6 бюджетними програмами видатки на 14 млрд грн не здійснювалися. Наприклад, 6 млрд грн – МОЗ, доплати до зарплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я. Або 5,3 млрд грн – МОЗ, закупівля обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах.
«За розрахунками фахівців Рахункової палати недостатньо коштів для реалізації 3-х бюджетних програм. Національна поліція – доплати поліцейським; Фонд загальнообов’язкового державного соцстрахування – допомога по частковому безробіттю; Мінсоцполітики – виплата допомоги на дітей ФОП, – наголосив Голова Рахункової палати. – Наприклад, залишок коштів по бюджетній програмі щодо виплат по частковому безробіттю – 480 млн грн (середньомісячні виплати – 560 млн грн). Для виплат у вересні коштів ще вистачить. А до закінчення карантину необхідно додатково 640 млн грн», – зазначив Пацкан.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас