Шість техногігантів за три дні втратили понад $1 трлн капіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шість техногігантів за три дні втратили понад $1 трлн капіталізації

Фондовий ринок
1185
За останні три дні шість найбільших технологічних компаній США в сумі втратили більше $1 трлн ринкової капіталізації на тлі падіння біржових котирувань, передає CNBC, на яке посилається DailyComm.
Капіталізація Apple, яка в середині серпня досягла $2 трлн, зменшилася на $325 млрд. Microsoft втратила $219 млрд, Amazon – $191 млрд, а Facebook і Alphabet – $135 млрд і $89 млрд відповідно.
Tesla минулого вівторка, 8 вересня, пережила найбільше зниження вартості своїх акцій за історію компанії. Цінні папери Tesla подешевшали на 21%, в результаті чого вона втратила близько $80 млрд своєї ринкової вартості. Це більше сумарної капіталізації гігантів американського автопрому General Motors і Ford Motor. Котирування Tesla обрушилися після того, як акції компанії несподівано не включили в індекс S&P 500. За даними CNBC, за три останні дні Tesla втратила $109 млрд.
Але найбільше вражає зниження капіталізації у Apple. Аналітик Джаред Вайсфельд, коментуючи події на фондовому ринку в передачі «Fast Money» на телеканалі CNBC, підрахував, що $325 млрд, втрачені «яблучною» корпорацією за три дні, еквівалентні півторакратній вартості компанії Salesforce.com і прогнозованій виручці Apple в наступному році.
Втім, незважаючи на величезні суми втрат, оглядачі закликають не забувати, що зниження відбулося після значного зростання капіталізації технологічних гігантів.
На початку 2020 року ринкова вартість шести найбільших технологічних компаній США становила близько $5 трлн. У середу, 2 вересня, показник досяг свого пікового значення в $8,2 трлн, але через тиждень скоректувався і 8 вересня після закриття торгів опустився до позначки в $7,1 трлн.
Хоча за ці кілька днів відбулося істотне зниження, проте капіталізація Apple, Microsoft, Amazon, Facebook, Alphabet і Tesla все ще на $2,1 трлн більша, ніж вона була на початку року, незважаючи на негативні наслідки пандемії COVID-19 і рекордне скорочення робочих місць у США.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас