Кабмін зробив пріоритетною програму зі створення віртуальної зони для стартапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зробив пріоритетною програму зі створення віртуальної зони для стартапів

Казна та Політика
297
До кінця цього року Кабмін має намір реалізувати низку пріоритетних ініціатив, що стосуються ІТ-сфери. Зокрема, створити віртуальну економічну зону для стартапів зі спеціальним податковим, фінансовим і правовим режимом – “Дія.City” і розширити функції самого додатка “Дія”.
Про це йдеться в розпорядженні “Про затвердження Плану пріоритетних дій уряду на 2020 рік”, схваленому на засіданні Кабміну.
У документі серед пріоритетних планів для Мінцифри також згадується створення інструменту е-резидентства з метою залучення інвестицій та підвищення експортного потенціалу країни. До грудня в Раду повинен бути внесений законопроєкт про ведення підприємницької діяльності е-резидентами в Україні, а також в тестовому режимі запущений портал для отримання статусу е-резидента на базі додатка “Дія”.
Планується також у жовтні розробити законопроєкт про створення вільної віртуальної економічної зони для креативної економіки зі спеціальним податковим режимом з метою гармонізувати діяльність ІТ-компаній і венчурних фондів зі світовими галузевими стандартами, спростити адміністрування податків і полегшити взаємодію ІТ-бізнесу з держструктурами.
Як очікують у Кабміні, такі дії створять умови для реєстрації ІТ-компаній в українській юрисдикції, збільшать венчурні інвестиції та кількість офіційно працевлаштованих фахівців в ІТ-індустрії, а також призведуть до збільшення обсягу експорту послуг айтішників.
Паралельно планується збільшити доступний для мобільного зв’язку спектр частот в діапазонах 700МГц, 800 МГц і 900МГц, а також забезпечити гармонізацію спектру радіочастотного ресурсу і посилити контроль за його використанням – в листопаді Кабмін повинен затвердити план заходів щодо вивільнення частот з метою розвитку мобільного зв’язку в Україні.
Мінцифри до грудня 2020 року включно має забезпечити розвиток взаємодії публічних електронних реєстрів, а саме підключити до системи електронної взаємодії не менше ніж 50 державних інформаційних систем/реєстрів.
Також у завданнях Мінцифри – забезпечити доступність 50 електронних послуг на державному веб-порталі “Дія”, з яких 10 надаються в автоматичному режимі. При цьому скористатися ними (або ознайомитися з інформацією про ці послуги) станом на грудень цього року повинні як мінімум 1 млн осіб.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас