У столиці минулого місяця за неправильну парковку евакуювали близько 4 тисяч авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці минулого місяця за неправильну парковку евакуювали близько 4 тисяч авто

Особисті фінанси
373
У Києві за три тижні евакуювали близько 4 тисяч авто через порушення правил паркування.
Про це повідомляє пресслужба КМДА.
“Протягом останніх трьох тижнів за порушення правил паркування евакуювали майже 4 тисячі авто”, — сказано у повідомленні.
Зазначається, що метою є зменшення кількості евакуацій та створення умов, щоб водії не порушували правила зупинки, стоянки та паркування.
“Для цього, до прикладу, облаштовуємо перехоплюючі паркінги на в’їздах до Києва. Відсутність евакуацій означала б відсутність порушень правил паркування, відповідно — дороги розвантажаться від заторів та зменшиться кількість ДТП. Столичні водії мають усвідомити, що краще запаркуватися на 200-300 м далі, оплатити парковку і бути спокійними, аніж потім шукати авто на штрафмайданчиках і оплачувати штрафи”, — зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.
За його словами, найпоширенішими порушеннями, за які евакуюють авто, є зупинка на пішохідному переході, зупинка на виїзді з прилеглих територій, на смугах громадського транспорту, перехрестях, зупинках громадського транспорту тощо.

Довідка Finance.ua:

  • Для того щоб забрати авто, спершу потрібно сплатити штраф за порушення правил паркування згідно протоколу, за евакуацію та за зберігання авто на штрафмайданчику.
  • Щоб забрати авто, треба мати з собою такі документи: квитанції про сплату, затверджену заяву на повернення авто, техпаспорт, водійські права, документ, що підтверджує право власності, або страховку, документ, який підтверджує право користування автомобілем, якщо він зареєстрований на іншого власника (необхідно для юрособи й у випадку єврореєстрації).
  • У додатку Kyiv Smart City є можливість доплатити за зберігання евакуйованого автомобіля на штрафмайданчику. Якщо власник не встигає забрати авто зі штрафмайданчика до кінця оплаченого терміну зберігання, він може продовжити цей термін, доплативши через додаток за необхідну кількість днів.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Кредитні картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас