ОСББ з початку року залучили понад 350 мільйонів на "теплі кредити" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОСББ з початку року залучили понад 350 мільйонів на "теплі кредити"

Енергетика
175
З початку дії програми в 2020 році і до сьогодні понад 1000 ОСББ залучили понад 350 млн грн “теплих кредитів”. Це, зокрема, в 2,5 рази більше, ніж сума залучених коштів в 2017 році.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.
Загалом з 2015 року програмою скористалися понад 6400 ОСББ в різних регіонах України, котрі залучили разом понад 1,8 млрд грн. Найбільші суми коштів залучено ОСББ в Дніпропетровській, Запорізькій і Київській областях.
“Як показує досвід різних ОСББ, участь у програмі дає стимул об’єднатися жителям багатоквартирних будинків, інвестувати чималі кошти в зазвичай недешеві енергоефективні заходи, нести відповідальність і дбати про результат”, – сказав в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура.
Держава, в свою чергу, надає допомогу у вигляді співфінансування кредиту – від 40% до 70%. Крім цього, додаткову підтримку можна отримати від місцевої влади.
Якщо ОСББ проводить комплексну термомодернізацію багатоповерхівки, то економія енергоспоживання досягає мінімум 50%.
Ефективність механізму підтверджується і результатами щорічної оцінки програми, яка проводиться Агентством за підтримки партнерів (USAID, GIZ, Фонду ім. Ф. Еберта). В ході дослідження також аналізуються дані про енергоспоживання учасників від понад 80 підприємств теплокомуненерго, обленерго, облгазів.
За даними оцінки, середня економія споживання теплової енергії, зокрема для ОСББ, становить 20%.
Також показово, що 57% ОСББ-учасників зазначили, що скористалися програмою більше двох разів, а 88% планують взяти участь ще раз.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас