Як зменшити електроспоживання, працюючи з дому (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зменшити електроспоживання, працюючи з дому (інфографіка)

Особисті фінанси
1947
У період карантину більшість робочих місць перемістилися з офісних приміщень додому. Комп’ютери, ноутбуки, планшети, мобільні телефони працюють на повну потужність і практично не вимикаються.
Пише 100realty
Як економити електроенергію, працюючи з дому:
  • Не залишайте техніку в “сплячому” режимі, щоб не витрачати електроенергію даремно. Наприклад, потужний комп’ютер, що працює 3-4 години на день, за місяць “з’їсть” близько 45 кВт•год. Ноутбуки більш економні і зазвичай споживають майже втричі менше електроенергії за той самий час роботи.
  • Використовуйте “темний” режим для ваших гаджетів. Навіть вибираючи максимальну яскравість, споживання електроенергії буде значно меншим. Наприклад, перегляд відео в темному режимі на YouTube заощадить до 60% електроенергії.
  • Зменшіть використання електронної пошти. Відмовтеся від розсилки новин тих ресурсів, які ви ніколи не читаєте. Листи, що постійно надходять, розряджають пристрій і ви змушені його частіше заряджати.
  • Не залишайте пристрій підключеним до електромережі після 100% зарядки. Це може призвести до перегріву і зменшення ресурсу акумулятора і додаткової витрати електроенергії.
  • Використовуйте оригінальний зарядний пристрій до кожного гаджету і заряджайте пристрій, коли залишається не більше ніж 20% заряду. Чим більше циклів заряду, тим сильніше ресурс зарядки і його ефективність знижуються. Якщо вам потрібно швидко зарядити гаджет, краще його не використовуйте в цей час або переведіть в режим «в літаку».

Довідка Finance.ua:

  • У Раді придумали, як стягнути з українців борги за комуналку. В Україні борг населення за комунальні послуги перевалив за 29 мільярдів гривень, і це ще без урахування несплат за електрику і газ. Тому депутати придумали законопроєкт, який покликаний боротися з боржниками. Зовсім скоро у боржників із зарплати можуть почати списувати 25% на виплату заборгованості або арештують майно.

Як заощадити на комуналці 2020

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас