Депутати пропонують внести зміни до законодавства щодо дистанційної роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують внести зміни до законодавства щодо дистанційної роботи

Особисті фінанси
706
Група народних депутатів на чолі з головою комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою (фракція «Слуга народу») зареєстрували в парламенті законопроєкт щодо врегулювання дистанційної роботи.
Про це йдеться в законопроєкті №4051 що оприлюднили на сайті ВР.
Що пропонують. Законопроєктом пропонується запровадити два самостійні види роботи – дистанційну та надомну. При цьому роботодавці при укладенні трудового договору про дистанційну або надомну роботу з метою належного оформлення працівника матимуть право отримувати відомості про місце проживання або інше місце, де буде виконуватись трудова функція (з метою належного оформлення працівника на дистанційну роботу).
Передбачається забезпечення можливості ознайомлення працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, шляхом обміну електронними документами.
Працівник зможе отримати можливість поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи в звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця.
Законопроєктом передбачається запровадження у зв’язку з цим гнучкого режиму.
Власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган буде зобов’язаний не менш ніж за два місяці ознайомити співробітників з умовами та специфікою переведення на режим гнучкого робочого часу та забезпечити точний облік відпрацьованого часу та ефективний контроль за найбільш повним і раціональним використанням робочого часу працівником.

Довідка Finance.ua:

  • 54% опитаних роботодавців перевели роботу свого бізнесу на віддалену або частково віддалену зайнятість, а 58% працівників не проти продовжувати роботу віддалено. Про це свідчать результати опитування серед понад 10 тисяч користувачів OLX.
  • Найбільшим плюсом віддаленої роботи власники бізнесу назвали зменшення витрат на оренду офісу і його зміст (53%). Крім того, чималу кількість опитаних зазначають, що їм подобається новий цікавий формат роботи (31%).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас