Скільки працівників хочуть продовжувати роботу віддалено - дослідження (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки працівників хочуть продовжувати роботу віддалено - дослідження (інфографіка)

Особисті фінанси
925
54% опитаних роботодавців перевели роботу свого бізнесу на віддалену або частково віддалену зайнятість, а 58% працівників не проти продовжувати роботу віддалено.
Про це свідчать результати опитування серед понад 10 тисяч користувачів OLX.
Як працювали компанії під час карантину:
  • 54% компаній почали працювати віддалено або частково віддалено,
  • 46% не змінили формат роботи.
При цьому 48% малого і 42% середнього бізнесу не змінювали організацію роботи з початком карантину, тоді як серед великого цей відсоток становить 37%.
Оцінка роботи поза офісом.
  • 23% хочуть, щоб в їхніх компаніях і надалі працювали віддалено,
  • 32% хочуть поєднання віддаленої та офісної роботи.
  • 45% все ж таки хочуть повернутися до звичного формату організації праці.
Зарплата. У більшості карантинні обмеження не вплинули на заробітну плату – 57% роботодавців не зменшували оплату своїм працівникам під час карантину, і тільки 7% розповіли, що змушені були скоротити її на більш ніж 50%.
Найбільшим плюсом у віддаленій роботі власники бізнесу назвали зменшення витрат на оренду офісу та його утримання (53%). Крім того, чимала кількість опитаних зазначає, що їм подобається новий цікавий формат роботи (31%).
Ще 19% оцінили переваги наймати працівників з інших міст для роботи віддалено, а 17% відзначили велику ефективність праці поза звичним форматом.
Що не подобалося роботодавцям. 49% розповіли про деякі обмеження в діяльності компанії (наприклад, труднощі з документами). 45% стурбовані тим, що не можуть візуально стежити за роботою своїх працівників, а 34% – додатковою витратою сил на реорганізацію праці.
При цьому зі стартом карантину формат організації роботи змінився у 60% працівників, а майже 8% опитаних втратили роботу.
З тих, хто змінив формат праці, 28% почали працювати віддалено, ще приблизно 18% – частково віддалено, а 47% продовжили свою роботу на звичному робочому місці.
Сфери, де працівники найчастіше говорили про зміну формату організації роботи
  • освіта (88% опитаних зазначили, що у них змінився формат зайнятості),
  • туризм (80%), бари та ресторани (76%),
  • банки та фінанси (69%),
  • Краса і спорт (67%).
Скільки працівників хочуть продовжувати роботу віддалено - дослідження (інфографіка)
Заробітки. 53% – не змінилися під час карантину. Майже 44% опитаних заявили про його зменшення, а ще 3% – про збільшення. З тих, у кого зменшилася заробітна плата, в чверті вона стала меншою на 50% або більше, ще в чверті – на 20-30%, і ще в чверті – на 10-20%. Водночас у респондентів, чий заробіток збільшився протягом карантину, у 26% він став більшим на 50%, а в 33% – на 10-20%”, – йдеться в повідомленні.
Половина респондентів (51%), які змінили формат праці, отримали зменшення доходу. Водночас 31% з тих, хто не переходив на віддалену зайнятість, відзначили урізання заробітку.
Найбільш помітне скорочення заробітних плат – туризм і розваги (82% відзначають падіння заробітку), краса і спорт (77%), бари і ресторани (66%), нерухомість (59%) і торгівля (57%).
Половина респондентів (52%) не мала проблем з переходом на віддалену роботу, ще 26% знадобився певний час, щоб звикнути. Кожному п’ятому було важко пристосуватися до нового формату.
Серед переваг віддаленої роботи назвали:
  • можливість економити час на дорогу на роботу – 59%;
  • можливість самостійно розподіляти робочий час – 54%;
  • можливість працювати з будь-якої точки – 46%.
Недоліки:
  • відволікання від роботи через стрес – 45%;
  • брак живого спілкування – 42%.
“В цілому реорганізація праці сподобалася працівникам – більш ніж половина (58%) респондентів не проти і далі працювати віддалено, причому 26% готові робити це в нинішньому форматі, понад 30% – з певними корективами, а 2% навіть хочуть змінити роботу, щоб постійно працювати віддалено.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші швидко 👝

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас