На Форумі МСП. Перезавантаження 2020 дали відповідь на питання, де малому і середньому бізнесу шукати фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

На Форумі МСП. Перезавантаження 2020 дали відповідь на питання, де малому і середньому бізнесу шукати фінансування

Особисті фінанси
403
4 вересня в київському інноваційному парку UNIT.City проходить Форум МСП.Перезавантаження 2020, організований Київським міжнародним економічним форумом. Мета Форуму МСП.Перезавантаження 2020 – допомогти малому і середньому бізнесу визначити перспективні напрямки у світі, який стрімко змінюється, озброїти необхідними знаннями та інструментами, надихнувшись на потужний рестарт.
В рамках панелі Форуму під назвою “Тут знаходять гроші” учасники фінансового ринку та профільні експерти обговорили проблематику фінансування проєктів малого та середнього бізнесу в Україні. Модерував панель Кирило Бондар, партнер і CFO UNIT.City.
На Форумі МСП. Перезавантаження 2020 дали відповідь на питання, де малому і середньому бізнесу шукати фінансування
Сергій Позняк, власник і генеральний директор групи компаній FGK Financе, висловив думку, що в кризових умовах ключовим джерелом фінансування малого і середнього бізнесу може стати небанківський фінансовий сектор. Для банків, зазначив Позняк, сегмент малого та середнього бізнесу не є пріоритетом. Крім того, Позняк акцентує, що сегмент МСБ змушений долати суттєві бар’єри для отримання державної підтримки. Кожному представнику малого і середнього бізнесу Позняк радить детально вивчати механізми фінансування, виходячи з можливостей і пріоритетів, – будь-то венчур, прямі інвестиції (в форматі бізнес-партнерства) або зовнішнє кредитування.
Руслан Співак, директор Корпоративного бізнесу в Райффайзен Банк Аваль (Україна), висловив жаль з приводу того, що в Україні наявний дефіцит надійних позичальників і привабливих бізнес-проектів. За словами Співака, тільки 5% компаній в Україні демонструють зростання темпами вищими за середньоринкові, інші 95% знаходяться фактично в стані стагнації. У кризові часи, впевнений Співак, держава не повинна приходити з перевірками до бізнесу, а навпаки – має створювати сприятливі умови для розвитку бізнесу і стимулювати експорт.
Андрій Слабінський, директор Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Мінекономіки України, заявив, що криза змусила більшість підприємців оптимізувати свої бізнес-процеси. З іншого боку, Слабінський зазначив, що державна кредитна програма “5-7-9%” вже демонструє результат та є одним з дієвих інструментів підтримки малого і середнього бізнесу. Слабінський закликав українських підприємців активніше долучатися до програми державної підтримки бізнесу, кількість яких останнім часом значно збільшилася.
На Форумі МСП. Перезавантаження 2020 дали відповідь на питання, де малому і середньому бізнесу шукати фінансування
Олеся Залуська, заступник керівника Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”, вважає, що насправді можливостей для розвитку бізнесу під час кризи менше не стало, проте шукати їх стало трохи складніше. Залуська закликала підприємців активніше використовувати систему грантової підтримки, висловивши думку про те, що гранти – це не стільки про гроші, скільки про створення екосистеми розвитку.
Детальна інформація про хід Форуму доступна за посиланням.
За матеріалами:
Unit.city
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас