НБУ змінив розмір коригуючих коефіцієнтів для ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив розмір коригуючих коефіцієнтів для ОВДП

Фондовий ринок
393
Національний банк переглянув розмір коригуючих коефіцієнтів за облігаціями внутрішніх державних позик (ОВДП).
За даними НБУ, вони приймаються як застави за операціями з рефінансування, операціями прямого репо та операціями за договорами про зберігання запасів готівки, а також формують гарантійний фонд для операцій своп процентної ставки.
Також регулятор визначив розміри коригуючих коефіцієнтів для облігацій внутрішніх місцевих позик, які можуть бути включені до пулу застав за кредитами рефінансування або використані для здійснення операцій репо з Національним банком. Включення таких активів до заставного пулу чи прийняття як предмета репо ухвалюватиметься окремим рішенням правління НБУ.
Коригуючі коефіцієнти застосовуються для зменшення втрат Нацбанку в разі реалізації процентного ризику, валютного ризику та ризику ліквідності, що призводять до зменшення справедливої вартості прийнятої ним застави.
Коригуючі коефіцієнти застосовуються до справедливої вартості застави та залежать від її основних характеристик.
Нові розміри коригуючих коефіцієнтів набирають чинності з 7 вересня 2020 року.
Національний банк у квітні 2020 року збільшив строковість операцій із надання кредитів рефінансування на щотижневих тендерах до 90 днів. Також розширено перелік прийнятної застави для таких кредитів, до якого, зокрема, було включено муніципальні облігації. Це сприятиме підтримці достатньої ліквідності в банківській системі в умовах пандемії та карантинних обмежень.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас