Прем'єр спрогнозував курс долара в цьому і наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр спрогнозував курс долара в цьому і наступному році

Валюта
1697
Курс долара в Україні до кінця 2020 року буде зберігатися на рівні 27-28 грн за долар. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю телеканалу “Україна 24” .
За його словами, рекордні виплати за зовнішніми боргами не вплинуть на курс валют.
“Україна буквально вчора виплатила найбільший одноразовий платіж в історії незалежної України – еквівалент 2,2 млрд доларів. Ми оплатили це з власного казначейського рахунку. Ви бачите, що курс не похитнувся”, – підкреслив він.
За словами Шмигаля, “з точки зору стабільності економіки, бюджету, валютного курсу у нас все в порядку”.
“Курс буде стабільним, він буде коливатися в межах 27-28, так як зараз і є. Ми не бачимо сьогодні причин для різкої зміни курсу в одну або в іншу сторону. Сьогодні у нас одна з найстабільніших ситуацій і з золотовалютними резервами, з ліквідністю банків … Ми фактично більш ніж на два мільярди скоротили державний борг з початку року. Тому все у нас з курсом буде в порядку, запевняю вас”, – заявив прем’єр.
🎬 Дізнавайтесь першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
Говорячи про те, яким буде курс долара в 2021 році, глава уряду відповів, що він очікується на рівні 29 гривень.
“Йде активна підготовка бюджету на 2021 рік. Є вже макропрогноз … Курс валют закладається в районі 29 грн, тобто він навіть трошки більш оптимістично, ніж ми закладали 29,5 грн в цьому році. Це той показник, який дає впевненість інвесторам, людям, в тому, що курс валют буде триматися стабільно … Незважаючи на складну економічну ситуацію, кризу в світі і в Україні, фінансова система у нас сьогодні знаходиться в досить стабільному стані”, – сказав Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • У Мінекономіки спрогнозували курс долара. До кінця 2020 року долар в Україні коштуватиме близько 28 гривень. Такий же курс американської валюти передбачається і в 2021 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас