Бізнес скаржиться на частіші затримки із митним оформленням вантажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес скаржиться на частіші затримки із митним оформленням вантажів

Казна та Політика
267
У період із 1 по 3 вересня 2020 року від бізнесу почали надходити скарги на затримки митного оформлення вантажів, пов’язаних із контролем митної вартості товарів.
Про це повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.
“У період з 1 по 3 вересня 2020 року від бізнесу почали надходити скарги на затримки митного оформлення вантажів, пов’язаних із контролем митної вартості товарів.
Виходячи з аналізу інформації від компаній-членів Асоціації, лише впродовж цього періоду на митних постах Галицької та Київської митниць у затримці митного оформлення перебувають більше 150 вантажних автомобілів із товарами та сировиною, необхідними для виконання виробничих цілей бізнесу”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що такі затримки пов’язані із контролем митної вартості товарів та перевіркою відомостей щодо митної вартості заявлених товарів на рівні профільного департаменту центрального апарату Державної митної служби України.
“Зокрема, у процесі контролю митної вартості після подання декларантом повного пакету документів, що підтверджують митну вартість – посадові особи регіональних митниць безпідставно вимагають надання додаткових документів щодо роялті, трансфертного ціноутворення, тощо для перевірки митної вартості.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас