Авіакомпанії почали забороняти польоти пасажирам в масках з клапанами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанії почали забороняти польоти пасажирам в масках з клапанами

Світ
10207
Відразу кілька великих світових авіакомпаній попередили пасажирів про те, що будуть відмовляти в допуску на борт літака в разі подорожі в масці або респіраторі з клапаном.
Серед таких авіаперевізників – Air Canada і Lufthansa Group, до якої входять Lufthansa, Austrian Airlines і Swiss.
Засоби захисту з клапаном роблять їх носіння більш комфортним і захищають пасажира шляхом фільтрації повітря, що вдихається, проте випускають повітря назовні без очищення. Таким чином, маска не забезпечує належного захисту інших мандрівників. Цим авіакомпанії аргументують своє рішення заборонити маски з клапанами.
У Lufthansa Group також звернули увагу на те, що прозорі маски на обличчя не можуть використовуватися в якості заміни масок, що покривають ніс і рот. Це пов’язано з тим, що такі захисні екрани блокують поширення крапель потоком повітря прямо від обличчя пасажира, однак можуть виходити збоку екрана, що також не забезпечує належного захисту.
Носіння маски повинно запобігти або зменшити ризик передачі інфекції від хворого пасажира. Оскільки в деяких випадках COVID-19 протікає безсимптомно, засоби, що покривають ніс і рот, зробили обов’язковими для всіх дорослих пасажирів у багатьох країнах.
Деякі авіакомпанії дозволяють з медичних причин не вдягати маску, проте для цього необхідно надати підтвердження від лікаря і в деяких випадках пройти тест на коронавірус перед вильотом.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас