Ідея Банк учергове очолив рейтинг фінансового здоров'я банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк учергове очолив рейтинг фінансового здоров'я банків

Особисті фінанси
27
Ідея Банк уп’яте поспіль став лідером рейтингу фінансового здоров’я банків за індексами фінансового здоров’я банків: ефективність, надійність, обсяг активів.
Дослідження проводилося Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) за показниками 1 півріччя 2020 року. У загальному рейтингу банків – з активами від 2 млрд грн – Ідея Банк отримав найвищий загальний індекс і посів перше місце серед банків, що працюють в Україні.
Коментуючи підсумки рейтингу, експерти зазначають: у першому півріччі 2020 року банківський сектор України відчув вплив проблемних факторів світової пандемії, зокрема уповільнення світової економки, падіння виробництва та інші наслідки карантинних обмежень у країні. Відновлення економіки та спроможність стимулювання українського бізнесу безпосередньо залежить від фінансового здоров’я банківської системи України.
Втім, економічна криза, викликана пандемією коронавіруса, негативно вплинула на фінансову систему України, проте не стала для неї критичною.
Невеликі банки продовжують успішно конкурувати при дотриманні нормативів. Великі банки продовжують демонструвати значну ефективність використання своїх активів.
Значна частина досліджуваних банків змогла протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для діяльності, що означає, що сьогодні ситуація у банківському секторі є відносно стабільною.
Дослідження регулярно проводить МЦПД, починаючи з 2 кварталу 2019. Показник фінансового здоров’я банків експерти розраховують на підставі даних економічних нормативів НБУ і згрупованих даних про фінансові результати, активи і капітал.
Цей показник дає змогу додатково оцінити ефективність і надійність тієї чи іншої фінустанови, її привабливість як для акціонерів, так і для клієнтів.
Ідея Банк Україна працює на ринку з 1989 року. За 30 років практики банк сформував ділову репутацію надійного фінансового партнера, який пропонує споживачам продукти і сервіси європейської якості.
Ідея Банк входить в європейську фінансову групу Getin Holding S.A. (Польща).
Getin Holding S.A. (Польща) належить 100% акцій банку.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас