Від 535 доларів за гектар на рік: Китай здає в оренду безлюдні острови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від 535 доларів за гектар на рік: Китай здає в оренду безлюдні острови

Світ
1579
У північно-східній провінції Китаю Ляонін розташовані сотні мальовничих незаселених островів.
Тепер їх можна орендувати, передає CNN.
Ціна стартує від 535 доларів за гектар на рік, але може доходити й до 3,5 мільйонів доларів в рік за гектар. Вартість оренди залежить від декількох факторів, у тому числі від того, для яких цілей буде використовуватися острів.
У Ляоніні – найбільша кількість островів в північному Китаї – загалом 633 острови, з яких 44 населені, а інші 589 порожні. Хоча деякі острови розташовані біля узбережжя Жовтого моря, багато з них розкидані уздовж річки Ялу, що відокремлює провінцію від Північної Кореї.
На островах не можна буде займатися рекультивацією або іншим видом освоєння земель. Острови можна використовувати для туризму, сільського господарства, рибальства, а також для створення поновлюваних джерел енергії або інших цілей. Існує дев’ять можливих категорій використання, кожна – з різною ціною.
Туризм і розваги є найбільш популярними цілями для оренди островів.
Потенційні орендарі повинні пройти довгий і суворий процес подачі заявки: надати звіт про майбутнє використання і розвиток острова, а також про дотримання екологічних норм. Тільки після ретельного розгляду орендарі затверджуються і “отримують ключі” від свого нового безлюдного острова.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас